Ungdomsfullmäktige

Ungdomsfullmäktige är en opolitisk ungdomsgrupp som är rådgivande till kommunens tjänstemän och politiker i olika frågor som framförallt rör unga. Ungdomsfullmäktige är också dit ungdomar i hela kommuen kan vändas sig till om hjälp för att lyfta viktiga saker till de som bestämmer i kommunen. UFM är också medlemmar i Sveriges ungdomsråd vilket gör att UFM träffar andra ungdomsråd/ungdomsfullmäktige runt om i Sverige.

Vill du vara med och påverka i Arboga?

Alla ungdomar i Arboga har rätt att lämna in förslag till UFM. Förslagen ska vara av som har med att förbättra eller vilja göra något positivt för arboga.

Vi vill att unga ska vara med och påverka samhällsutvecklingen eftersom dem vet bäst vad som är viktigast för ungdomar och hur det ska vara för att de ska trivas.

UFM arrangerar även aktiviteter så som filmkvällar, resor, trygghetsvandringar och arrangemang i samband med skolavslutningen.

 

Vill du som tjänsteman, politiker eller ungdom träffa ungdomsfullmäktige så går det bra. Skicka mail till samordnaren Magnus Axelsson på magnus.axelsson@arboga.se. Skriv vad syftet är med träffen. Styrelsen bestämmer dagordning ca 1 vecka innan och då ska alla ärenden var oss tillhanda.

Mötesdatum 2024

24 Januari

21 Februari

27 Mars

24 April

22 Maj

 

 

Vad är Ungdomsfullmäktige?

UFM består av ungdomar som är mellan 12 och 21 år och som träffas minst en gång i månaden mellan oktober och juni.

  • Du får chansen att delta i debatten och träffar samtidigt nya vänner.
  • Du kan komma med förslag och driva frågor i de kommunala nämnderna.
  • Du kan påverka utvecklingen i samhället eftersom du får tycka till om olika förslag som kommunen lägger fram. Det kan till exempel handla om stadsplanering, hur en ny byggnad ska se ut eller var det ska byggas skolor.

Vi rekryterar nya medlemmar till UFM i september varje år. Om gruppen består av färre än femton ungdomar kan man även gå med under året.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Magnus Axelsson

SAMORDNARE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

Hamngatan 15

732 30 Arboga