Fritidsbanken

Flytväst

På fritidsbanken kan du låna utrustning i två veckor kostnadsfritt.

Här hittar du Fritidsbankens hemsida för Arboga

Så här går det till

På Fritidsbanken kan man låna allt från en komplett slalomutrustning och innebandyklubbor till flytvästar och tremannatält. Vad som finns i sortimentet skiljer sig från från ort till ort och beror på vad vi har fått in.

Alla får låna och allt är gratis – det ruckar vi aldrig på. Utrustningen är begagnad, men oftast i väldigt fint skick. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

Den som vill låna saker på Fritidsbanken uppger sitt namn och mobilnummer, svårare än så är det inte. Du får ett sms som bekräftelse med en länk där du kan se vad som är lånat och när det senast ska returneras.

Observera att vi kan neka att låna ut viss utrustning till minderåriga utan målsmans tillåtelse. I så fall är det främst kopplat till säkerhet.

Utrustningen lånas i befintligt skick och låntagaren ansvarar själv för att den uppfyller säkerhetsrekommendationer, även om Fritidsbanken, så långt det är möjligt, strävar efter att den utrustning vi lånar ut är i bra skick.

Till vissa artiklar rekommenderar vi att man använder skyddsutrustning såsom hjälm, knäskydd och så vidare. Vi kan dock inte garantera att vi har alla önskade tillbehör i lager och kan inte ta ansvar för eventuella följder av detta.

Vårt mål är att utrustningen ska användas så länge som möjligt. Det innebär att vi inte kommer med ersättningskrav om något går sönder. Självklart ska utrustningen hanteras på tillbörligt sätt och inte vårdslöst, men gör du bara det så är det alltså ingen fara om något går sönder.

Senast uppdaterad:

Fritidsbanken

Ahllöfsgatan 5
732 30Arboga

Öppettider

Tisdag och torsdag 12.30 - 16.00

Semesterstängt:

24 juni - 5 juli
29 juli - 16 augusti