Dagverksamhet för personer med demenssjukdom - Triangeln

Triangeln är en dagverksamhet för personer med demenssjukdom som bor i eget boende.

Triangelns personal erbjuder en trygg, positiv och stimulerande miljö. De har medicinska kunskaper och arbetar utifrån ett socialt synsätt för att stärka självkänslan hos dem som deltar i verksamheten.

Vi jobbar efter vår gemensamma värdegrund PUMI som innebär att vara professionell, uthållig ,modig och innovativ i vårat arbete.

Våra gästers visdom, erfarenhet och kompetens är en resurs i den dagliga verksamheten. Alla deltar utifrån sina egna önskemål och förmågor och de som behöver får stöd.

Målet är att ge personer med demenssjukdom möjlighet att uppleva största möjliga livskvalitet och att stötta anhöriga.

En dag på Triangeln

Varje dag kan de gäster som vill bli väckta genom ett telefonsamtal från Triangeln. De som inte kan promenera till oss hämtas varje morgon av färdtjänsten. Personalen möter vid dörren och hälsar varje gäst välkommen.

Vi tar tillvara de naturliga aktiviteter som dagens rytm och årstidernas skiftningar ger. Våra gäster är delaktiga i det som sker under dagen och vi jobbar mycket med minnen: en doft, en melodi eller ett fotografi. Vi lagar mat, sjunger, läser högt, lyssnar på musik, målar, spelar spel och handarbetar.

Vilka kan komma till Triangeln?

Vi finns till för personer med fastställd demenssjukdom, som bor ensamma eller vårdas av anhöriga. För att man ska få delta i verksamheten behövs det ett beslut från biståndshandläggare. Vi ser gärna att en demensutredning är gjord och vi vill att våra gäster utreds för att utesluta sjukdomar som är möjliga att behandla.

Alla anhöriga eller närstående är välkomna att besöka oss. Vi vill vara ett stöd för anhöriga. Därför erbjuder vi utbildningar i cirkelform och enskilda samtal.

Vart vänder du dig?

Kontakta oss på Triangeln eller den biståndshandläggare som du har kontakt med om du vill veta mer om verksamheten eller har frågor.

Kontakt

Triangeln

TELEFON

Besöksadress:
Bergsgränd 4
732 45 Arboga

Senast uppdaterad: