Min Historia – Min Framtid

Publicerad

En gammal manuell skrivmaskin. Ett papper sitter i valsen.

Skriver du texter och vill få möjligheten att dela med dig av ditt skrivande?  Du som är mellan 10 och 20 år och bor eller går i skolan i Arboga kan delta i bibliotekets projekt ”Min Historia – Min Framtid”!

Under april och maj kommer vi på biblioteket erbjuda tre olika tillfällen för skrivande ungdomar att få inspiration och förbättra sitt skrivande. Detta kommer att avslutas med en vernissage tillsammans med Arboga Museum den 29 maj. Ungdomar får skicka in sina texter som kommer att visas upp i fönstren på Arboga Museum under Arboga Kulturdagar.

Vilka får delta?
Alla ungdomar i åldern 10-20 år som bor eller går i skolan i Arboga. Deltagande på alla träffar är valfritt och man behöver inte delta för att få skicka in texter. Anmälan krävs inte till träffarna. Endast ett bidrag per person tas emot.

Vad ska jag skriva?
Temat på projektet är ”Min Historia – Min Framtid” så din text ska handla om något som kan falla inom det temat. Hur du tolkar temat är dock upp till dig! Vill du skriva novell, kåseri, en låt-text, poesi… du väljer själv.

Vilket format ska texten vara i?
Din text får max vara en A4 och minsta textstorlek 14. Texten ska skickas via email till erik.holke@arboga.se eller cecilia.lindo@arboga.se Texterna ska visas upp för allmänheten och bör därför inte innehålla grovt eller kränkande språk. Följer du inte dessa regler kan texten bli justerad eller borttagen.

Sista datum för inlämning är 24 maj men vi tar gärna emot texter tidigare.

Träff 1: Onsdag den 24 april 16:30-18:00 på biblioteket

Kom och bli inspirerad av författaren Angelica Öhrn! Hon har skrivit många populära barn och ungdomsböcker om fotboll och hästar. Angelica håller i en skrivarworkshop där deltagarna får prova på olika slags skrivövningar och utveckla sin skrivande röst.

Träff 2: Onsdag 8 maj 17:00-18:00 på biblioteket

Behöver du lite hjälp med din text? Kom och jobba på din text tillsammans med andra och få lite stöttning. Vi hjälper dig med språk, format, grammatik och liknande. Cecilia och Erik från biblioteket finns på plats och hjälper alla som kommer.

Träff 3: Tisdag 21 maj 16:30-18 på Gluggen i läxläsningsrummet

Nu börjar det snart bli dags för inlämning! Vill du ha lite sista hjälp med din text eller vill prova att läsa upp den framför andra? Cecilia finns på plats och hjälper till.

Vernissage: Onsdag den 29 maj 17:30 på Arboga Museums innergård.

Deltagande bidrag presenteras under festligheter. De ungdomar som vill får gärna framföra sina texter framför publiken, men detta är inget krav.

Vid frågor eller funderingar kontakta erik.holke@arboga.se eller cecilia.lindo@arboga.se