Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Miniature Kingdom och historiska Arboga

I besöket ingår: Kaffe med smörgås samt guidning på Miniature Kingdom i Kungsör, historisk stadsvandring i Arboga samt lunch på en av Arbogas trevliga restauranger.

Just nu pågår bygget som planeras att bli Sveriges största modelljärnväg som bäst. Hitills trafikeras de färdigbyggda delarna av Sverige av 25 tågset med mer än 550 meter räls. Miljöerna visar ett Sverige i miniatyr från norr till söder.


På Miniture kingdom guidas ni runt och får ta del av alla detaljer i utställningen med mer än 2000 invånare. Ni får också veta mer om bakgrunden till projektet och de planer som finns framöver.

 

Norrlands 50 kvm är klart och nu pågår byggnationen av ytterligare ca 100m² som innehåller delar av Stockholm, Västerås och Kungsör. Den delen beräknas bli färdig under 2018. 

 

Efter besöket åker ni vidare till Arboga för en historisk stadsvandring i medeltidsstaden Arboga. Arboga har en fantastisk historia som känns levande än idag, inte minst i den välbevarade stadskärnan med bebyggelse från medeltiden. Med värme och humor tar en av Arbogas stadsguider er med på en spännande resa i Arbogas Historia.
 

I besöket ingår: Kaffe med smörgås samt guidning på Miniature Kingdom i Kungsör, historisk stadsvandring i Arboga samt lunch på en av Arbogas trevliga restauranger.

Plats: Start vid Kungsgatan 35, Kungsör

Tid: Cirka 4-5 timmar
Pris inkl. moms: 330 kr inklusive moms.

Bokning: Arboga turistbyrå, 0589-871 51

Övrigt: Minimum 25 personer.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: