Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Gustav Vasas jul och Arbogas julmarknad en vinterupplevelse

Bland hästklapper och glöggdoft, som i forna dar. Ni lär er mer om stadens historia och sägner. Bland annat hur Gustav Vasa firade jul här i staden. 

Ni anländer till Arbogas historiska stadskärna. Ni välkomnas  av en guide i tidsenliga kläder, och får avnjuta kaffe och julsmörgås i den anrika och pittoreska miljön. Guiden tar er sedan vidare på en vandring med statister bland Arbogas gränder. Och vem vet vem, eller vilka, som smyger omkring bland kullerstenarna.Ni avslutar sedan i Ahllöfsparken, där ni får doftande het glögg att värma er med inför Gammeldags Julmarknad, som ni upplever på egen hand. 


Gammeldags julmarknad är en kvalitetsmarknad i inspirerande miljö som för tankarna bakåt i tiden. Marknaden hålls i Ahllöfsparken, både utomhus och inne i de mysiga kulturmärkta bodarna, samt på Nygatan. Stora Torget som ligger i anslutning till marknaden förvandlas till hästtorg med gamla vagnar och frustande hästar. Här kan man också beskåda gatuteater och till viss del även marknad.


Hästar och vagnar, eller släde om det är snö, kör runt i stan och gör tillställningen än mer idyllisk med hovklapper och bjällror. Musik, dans kring granen och olika aktiviteter utlovas. För den som vill värma sig finns det varma drycker att köpa. Arbogas charmiga butiker, caféer och restauranger har öppet hela dagen.


Ni kan boka detta under hela november och december, men med fördel under Gammeldags Julmarknad, som hålls den 9-10 december. Vid andra tider ingår inte marknad med dess aktiviteter.


Plats: Vid entrén till Helga Trefaldighetsskyrka

Tid: Cirka 1 timma och 30 minuter för guidning
Bokning: Arboga turistbyrå, 0589-871 51

Pris: 180 kronor per person inklusive moms vid minimum 40 personer.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: