Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Guidningar

Låt dig inspireras av Arbogas historia! Guidningarna i Arbogas genuina och fina miljö är mycket populära och efterfrågade.

Under sommaren erbjuds för allmänheten. 2021 års guidningar är ännu inte bestämda.

Bokningsbara guidningar:

Välj bland ett tiotal unika guidningar och endagspaket för både större och mindre grupper. Du har möjlighet att boka de flesta guidningarna under hela året.


 • Fikavandring
  Gillar du fika och sötsaker och vill lära dig mer om Arboga passar den här vandringen perfekt. Fika på två olika caféer och konditorier, kaffe och fika historia, Arboga på 50-60 talet.
 • Historisk stadsvandring
  Följ med på en guidning där du färdas tillbaka i tiden. Den vackra, välbevarade stadskärnan med kullerstensgator, gamla trähus och historiskt intressanta platser har mycket att erbjuda
 • Guidning Arboga Bryggerimuseum
  Arboga Bryggerimuseum är Sveriges enda bevarade träbryggeri, numera inhyst i Arboga Bryggeris gamla kornbod.

 • Guidning Arboga Robotmuseum
  Detta unika museum är Sveriges enda robotmuseum. Här visas robotar, flygmotorer, radar- och stridslednings-teknikhistoria från 1940-talet och framåt.

 • Dramatiserad visning Arboga museum
  Museet ligger mitt i Arbogas stadskärna i det praktfulla Örströmska huset på Nygatan 37. Huset är byggt 1846 av grosshandlare Anders Örström och visas som ett återskapat grosshandlarhem.

 • Historisk guidning vid Jädersbruk
  Här får du lära dig mer om den spännande historien om smederna och utvecklingen vid Jädersbruk från Gustav Vasas vapensmedjor på 1550-talet till 1900-talets mekanisering av jordbruket. 

 • I Franciskanernas fotspår
  Koppla av och varva ner med en annorlunda kulturupplevelse, där du inspireras av franciskanermunkarnas livsfilosofi. Efter en rofylld stund tar guiden med dig i franciskanernas fotspår genom den välbevarade stadskärnan med bebyggelse från medeltiden.

 • Konstnärernas Arboga
  Följ med på en konstguidning i Arbogas medeltida stadskärna. Här ges en annorlunda konstupplevelse med nedslag i Arbogas variationsrika historia.

 • Ramstigens kultur och naturstråk
  Tillsammans med din guide vandrar du längs natursköna stråk och får veta mer om de historiska platserna som passeras.

 • Örtagårdsvandring i Sankta Karins örtagård
  Örter som magi, medicin och mat är temat på denna vandring där stadsguiden Birgitta Berg tar er med på vandring bland medeltida medicinalväxter.

 • Dramatiserad guidning med Cecilia Vasa
  Cecila som själv kallade sig grevinnan av Arboga tar dig med runt på olika historiska platser i Arboga och berättar mer om sitt mycket spännande liv
 • Barn- och familjeguidning med pigan Britta 
  Deltagarna får möta pigan Britta som arbetat länge som piga i Arboga, flera hundra år faktiskt. Deltagarna får förutom att resa med henne i tiden även veta mer om hur det var att vara barn förr i tiden.


Arbogas historia och berättelser i mobilen


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer