Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Historisk guidning vid Jädersbruks museum

Välkommen till Jädersholme och Jädersbruks museum, här får du under ett par timmar lära dig mer om Jädersbruks spännande historia och se litet av den fantastiska utvecklingen, från Gustav Vasas vapensmedjor på 1550-talet till vår mekaniserade tillvaro.

Den ideella föreningen Jädersbruksvänner verkar för att bevara aktiviteter, historia och miljö kring det anrika bruket som kan sägas varit med och lagt grunden till den Svenska industrialiseringen.

Jädersbruks museum

Vi inleder med kort presentation av föreningens verksamhet och gott fika (om du så önskar) för att sedan kasta oss över de intressanta utställningarna som presenteras både ute och inne. Den gamla historien blandas med motorer, ångmaskiner, kläder och jordbrukets redskap, du väljer själv vart du stannar till och fördjupar dig.

Vi strövar runt i kulturlandskapet längs ån och bygatan, vi ser på byggnader och platser som alla har något intressant att berätta, du får höra historien av våra kunniga guider. Givetvis hinner vi med ett stopp vid fornlämningen och resterna av de gamla smedjorna.

Jädersholme ligger som en vattendelare i Arbogaån mycket vackert beläget några kilometer väster om Arboga. Huvudorten Arboga är en av Sveriges äldsta städer och var under medeltiden en viktig utfartshamn mot Mälaren och Stockholm.

Arrangör: Föreningen Jädersbruks vänner

Tid: Cirka 2 timmar.

Pris: 50 kr per person, fika 50kr per person (vid minimum 40 personer).
Adress: Jädersholme Verkstaden 118 732 96 Arboga
Vägbeskrivning: Då hittar oss cirka fem kilometer väster om Arboga, du når oss via den gamla kungsvägen Ramstigen som går söder om Arbogaån, från Västerbron, ut mot Älholmen och Jädersholme

Bokning: Arboga turistbyrå, 0589-87151

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: