Uppleva och göra

På den här sidan hittar du information om Arboga kommuns fritids och kulturutbud och kan läsa mer om våra olika anläggningar. För dig som planerar att besöka Arboga eller önskar veta mer om olika evenemang rekommenderar vi vår besökswebb visitarboga.se

visitarboga.se

Nyheter om uppleva och göra

 • Exempelbild Arbogas kulturföreningar bjuder på en stark repertoar i vår
  Arbogas kulturföreningar bjuder på en ovanligt stark repertoar vintern-våren 2023. Konserter, teatrar, direktsänd opera från Metropolitan i New york, föreläsningar och biopremiärer.
 • Teknikbacken har öppnat för säsongen
  Nu har föreningen Arboga Alpina öppnat Teknikbacken efter en bra period med kyla och snötillverkning.
  - Det är jätteroligt att skidbacken har öppnat så tidigt och är i fint skick. Passa på att njuta av skidåkning under jullovet.
  Teknikbacken är ett populärt besöksmål och lockar besökare både lokalt och från Örebro- och Västeråsområdet, säger Ulf Johansson turismutveckling.
 • Exempelbild Ta med dig picknickkorgen ut och grilla
  Det är något visst med att laga mat utomhus och det är något som du kan göra under alla årstider. Runt om i Arboga finns det många grillplatser att välja på. Grilla på stranden eller varför inte vid en vandringsled i skogen. Det finns även flera nya grillplatser på promenadavstånd från centrum.
 • Exempelbild Lär dig mer om Arbogas historia under promenaden.
  Informationsskyltar finns på ett antal historiska platser i stadskärnan. På skyltarna finns text om platsen samt en illustration. Vill du veta mer om platsen finns inspelade ljudberättelser att ta del av i berättarappen Storyspot, som du laddar ned i din telefon. 
 • Exempelbild Lös mysteriet stadsmysteriet i Arboga
  Passa på att göra något tillsammans. Nu finns ett nytt promenadmysterium att lösa i Arboga "Mysteriet med den hemliga Arbogabrygden". En trevlig familjeaktivitet som passar bra för vuxna och barn från ca 8 år.

Kontakta oss

Arboga turistinformation

Kommunstyrelseförvaltningen

turistinfo@arboga.se

0589-871 51

Besöksadress:

Centrumleden 6, Arboga station

Postadress:

Box 45 732 21 Arboga

Öppet måndag-fredag 10-16 under juni-augusti.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: