Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Omsorg och hjälp

Exempelbild

Vi människor kan behöva hjälp och stöd av olika slag – hela livet eller bara vid något tillfälle. Här kan du läsa och olika typer av hjälp och stöd.

 

Informationen omfattar bland annat socialbidrag, hjälp vid psykisk ohälsa eller missbruk, stöd för invandrare, möjligheter för funktionsnedsatta och mycket annat. Du får också råd och tips för livets olika skeenden, som till exempel vigsel, familjeliv, äldreboende och begravning.

Nyheter om omsorg och hjälp

 • Ny egenavgift för färdtjänstresor
  Egenavgiften för färdtjänstresor höjs 1 januari 2022 enligt Index.
  Publicerat:
 • Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?
  Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Är du anhörig och hjälper någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du vara behörig att göra ansökan åt din närstående.
  Publicerat:
 • Stödsamtal till personer som dricker för mycket alkohol
  Nu erbjuder individ- och familjeomsorgen stödsamtal till personer som dricker för mycket alkohol. Alla som är över 21 år och bor i Arboga kommun kan vända sig direkt till socialtjänstens öppenvård för att få hjälp med att komma ur sitt missbruk.
  Publicerat:

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: