Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Exempelbild

På Haketorpsområdet vid Arboga Golfklubb finns aktiviteter för hela familjen

Med Arboga golfbana som utgångspunkt har du närhet till fler aktiviteter än bara golf. Här finns vandringsled, möjlighet till fiske, grillning vid flera vindskydd och inte minst häftig historia med Halvarsborgen från 400-550 talet efter Kristus.

Mycket utomhusaktiviteter som är bra i rådande stunder men vi uppmanar alla att alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.

Arboga golfklubb

De flesta som besöker Arboga golfklubb kommer naturligtvis för att spela golf på den fina 18 hålsbanan. Banan är en kuperad park- och skogsbana med intressanta utmaningar.
Länk till Arboga golfklubbs webbplats

Restaurang och ställplatser

På området finns reception, restaurang som har öppnat för säsongen, omklädningsrum, ställplatser för husbilar och två nybyggda övernattningsstugor.

Korthålsbana

Vill du prova på finns en korthålsbana med sex hål som du spelar på utan kostnad. Klubbor finns att låna. Restaurangen har öppnat för säsongen.

Tjurlångens Vandringsled

200 meter öster om receptionen vid golfklubben finns Tjurlångens vandringsled. Det är en 10 kilometer lång vandringsled som tar dig hela vägen runt sjön Tjurlången.

Vandringsleden har vacker och varierad natur och är som allra finast att vandra på under april och maj. Du vandrar hela tiden nära vattnet och chansen att se fåglar och vilda djur är stor. Flera bävrar finns i området

Det kan fortfarande vara blött på vissa ställen så ta gärna rejäla skor.
Länk till Naturkartans webbplats

Halvarsborgen

Ligger öster om sjön Tjurlången. Borgen är från 400-550-talet efter Kristus och ligger på en platå med en mur som är 520 meter. Innanför muren finns en upphöjd platå, från vilken man kan överblicka hela borgen. Muren erbjuder en lagom utmaning till klättring och lek för familjer och lite större barn och utsikten är fantastisk.

Fiske

I Tjurlången kan du fiska insjöfisk som gädda gös och aborre. Det finns ett antal bryggor och klippor runt sjön som det passar bra att fiska ifrån.

I närbelägna Sundsjön kan du fiska regnbåge och öring. Du behöver ha fiskekort för att fiska i Tjurlången och Sundsjön. Fiskekort finns att köpa på Rasta, Munkens Bensin och livs och Arboga turistbyrå.
Länk till Arboga kommuns webbplats

Grillplatser

Det finns fyra fina grillplatser med vindskydd på olika platser runt Tjurlången. Här kan du njuta i vårsolen (se till att endast elda på angiven grillplats och att elden är ordentligt släckt innan du lämnar grillplatsen).

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: