Näringsliv och arbete

Näringslivet i Arboga utmärks av högteknologisk kompetens, speciellt inom industriell IT och underhåll av flyg- och markbunden elektronik.

Arboga har i övrigt stor bredd på näringslivet.

Nyheter om näringsliv och arbete

 • Tillfälligt stöd för turismföretag
  Stödet riktar sig till dig som behöver hjälp med investeringar och andra satsningar för att utveckla ditt företag.
 • Exempelbild Kunskapsfredagar för besöksnäringsföretag
  Sista fredagen i varje månad med början den 25 september kommer Västmanland Turism eller någon samarbetspartner att hålla ett kort och lärorikt webbinarium klockan 08:00-08:30. 
 • Exempelbild Morgonsoffa 30 september
  Välkommen till Morgonsoffa, mötesplatsen för företagsamma, på Medborgarhuset onsdagen den 30 september.
  Morgonens tema är: Ekonomi och framtid
  (obs! ny plats och föranmälan).
 • Exempelbild En säljande gårdsbutik - online-föreläsning
  Öka försäljningen i din gårdsbutik genom att skapa en attraktiv butiksmiljö! En onlineföreläsning tisdag den 22 september.
 • Exempelbild Starta eget - webbinarium
  Verksamt.se LIVE: Starta eget är ett halvdagswebbinarium om att starta företag. Under knappt tre timmar kommer myndighetsexperter att sammanfatta den allra viktigaste informationen för dig som funderar på att starta eget. Webbinariet kommer att hållas 18 september. Anmälan öppnar vecka 36 på verksamt.se/live.
 • Exempelbild Starta och utveckla din affärsidé
  Almi håller Startseminarium i tre delar under september för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.
 • Exempelbild Utlysning - Design för en energieffektiv vardag!
  Vårt sätt att leva och de val vi gör i vardagen har en betydande påverkan på samhällets energi- och resursanvändning. Om Sverige ska uppnå sina energi- och klimatpolitiska mål behöver vi göra förändringar på såväl individ- som samhällsnivå.
 • Företagsinformation om covid-19, corona
  Coronaviruset påverkar näringslivet i Arboga på många sätt. Små som stora företag möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset. Här har vi samlat information som är särskilt riktad till dig som är företagare. Via länkarna hittar du aktuell information så du kontinuerligt kan hålla dig uppdaterad.
 • Exempelbild Vill ni utveckla ert företag? Kanske anpassa företaget till den rådande coronakrisen?
  Ni kan söka upp till 35 000 kronor i stöd för olika företagsutvecklande insatser från Leader Mälardalen.

 • Stöd till företag - Almis Brygglån
  Den pågående krisen påverkar många företag. Uteblivna intäkter medför att företag behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. Med Almis Brygglån kan en period av svårigheter överbryggas och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.
 • Nominera din favorit till VM-festen
  Nu är det dags att nominera din favorit i någon av årets kategorier till VM-festen. På VM-festen uppmärksammas och belönas personer och företag som på olika sätt gjort fantastiska insatser för företagandet i regionen.
  Publicerat: 2020-08-11
 • Ny lag om smittskyddsåtgärder på serveringsställen
  Från och med den 1 juli 2020 ansvarar kommunerna för tillsyn över serveringsställen enligt lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.
  Publicerat: 2020-07-01
 • Satsningen på gymnasieluncher gjorde skillnad för näringslivet
  Över 12 000 lunchlådor har delats ut genom Arboga kommuns satsning på gymnasieluncher under den tid då gymnasieundervisningen har genomförts på distans. Totalt har satsningen från kommunen genererat en ökad omsättning på cirka 850 000 kronor för restaurang- och kaféföretagen.
  Publicerat: 2020-06-18
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 16 april 2020

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer