Varumärket, grafisk profil

Den grafiska profilmanualen för Arbogas varumärke lägger bland annat fast några regler kring användningen av logotypen. De viktigaste är följande:

• att ge logotypen en frizon runtomkring på minst en halv gånger storleken på bokstäverna i "Arboga". Det betyder att om bokstäverna är 1 centimeter höga, så ska frizonen vara minst 1/2 centimeter runtomkring, gärna mer.
  • att logotypen bara får placeras på vit eller svart bakgrund, i första hand vit.
  • att inte placera andra logotyper intill Arbogalogotypen.
  • att minimimåttet för logotypen är 4 centimeter i bredd.

Detta tillsammans med råd kring bild- och texthantering, teckensnitt och exempel på annonser hittar du i den grafiska profilmanualen.

Arboga kommuns grafiska profil.PDF

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 12 juni 2019

Kontakt och öppettider