Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Den rådgivande kommunala folkomröstningen

Den rådgivande kommunala folkomröstningen om Medåkers skola och den framtida skolorganisationen har ställts in. Detta beslutades Arbogas kommunfullmäktige under sammanträde den 22 oktober 2020.

Initialt beslutade kommunfullmäktige att den rådgivande kommunala folkomröstningen skulle äga rum den 29 mars 2020, men på grund av coronapandemin beslutades senare att den skulle flyttas fram. Valnämnden fick då i uppdrag att bevaka läget kring coronaviruset och återkomma till kommunfullmäktige med förslag till ett nytt datum när det anses lämpligt.


Vid valnämndes sammanträde den 2 oktober beslutade valnämnden att föreslå den 28 februari 2021 som nytt datum, under förutsättning att genomförandet av folkomröstningen fortfarande är aktuellt. Valnämnden meddelade då att anpassningar kommer att behöva göras med anledning av smittspridningen, exempelvis att budröstning kommer att tillåtas i större utsträckning än normalt.


På kommunstyrelsens sammanträde den 6 oktober behandlades ärendet om Medåkers skola och den framtida skolorganisationen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta att den rådgivande folkomröstningen inte ska genomföras.

 

Den 22 oktober beslutade kommunfullmäktige att den kommunala folkomröstningen inte ska genomföras.

Om kommunal folkomröstning

Vem får rösta i en kommunal folkomröstning?
När ska folkomröstningen äga rum?
Vad handlade folkomröstningen om?
Vad är barn- och utbildningsnämndens inriktningsbeslut?

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: