Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se
Arboga station

Kollektivtrafik

Från Arboga är det inte långt till större städer och det går bra att resa med tåg. Både tåglinjerna Mälarbanan och Svealandsbanan trafikerar Arboga och resande till och från Stockholm kan välja båda sträckningarna. Restiden är cirka 1,5 timme. Stationen ligger centralt i Arboga.

Pendlingen till och från Arboga är omfattande, både när det gäller arbets- och studiependling, En väl fungerande tåg- och busstrafik är på många sätt avgörande för det dagliga livet för många av kommunens invånare.

Resor med tåg

Tågtrafiken på Mälarbanan och Svealandsbanan bedrivs av SJ. På stationen går det att köpa biljetter med kontokort i SJ:s biljettautomat under de tider som stationshuset är öppet.


Öppettiderna i stationshuset är:

  • Måndag-fredag 05.30-19.30
  • Lördag-söndag 08.00-16.15
  • Övriga helgdagar 08.00-18.15

Pendlarbiljetten Movingo gäller för SJ:s regionaltrafik i Mälardalen samt alla bussar och tåg inom Upplands Lokaltrafik, Storstockholms Lokaltrafik, Västmanlands Lokaltrafik, Länstrafiken Sörmland och Länstrafiken Örebro samt Tåg i Bergslagen. För regionala resor inom området går det att köpa enkelbiljetter med kontokort och ladda SJ Regional-kort i SJ:s automater.

Läs mer om Movingo.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Resor med buss

Bussresor inom länet bedrivs av VL. Reseplanerare och busstidtabeller finns på VL:s hemsida. Där finns också information om deras olika typer av kort för pendlar- eller sällanresenärer. På bussen kan man betala med betal- eller kreditkort. Det går det inte att betala biljetten med kontanter ombord på bussen. 


Länk till VL:s reseplanerare.

Kompletteringstrafik

Om du bor längre än 1 200 meter till närmaste hållplats kan du ha rätt till kompletteringstrafik. Läs mer om vad som gäller och hur man ansöker på www.vl.se. Kompletteringstrafiken beställs på telefonnummer
020 -31 20 30.

Tätortstrafik

I Arboga finns det också anropsstyrd tätortstrafik. Den som reser bestämmer själv var den vill bli hämtad och avsläppt, kravet är att resan sker inom en radie av 4 kilometer från Stora Torget.


Det här gäller för den anropsstyrda tätortstrafiken:

  • Helgfri måndag-lördag.
  • Restider klockan 09.00 till 15.30.
  • Resa ska beställas en halvtimme innan avfärd.
  • En enkel resa kostar 32 kronor. Priset höjdes den 7 januari 2019.
  • Beställning av resa görs på telefonnummer 021-470 18 90
    Växeln är öppen klockan 8.30 - 15.00. 


Läs mer om tätortstrafiken på VL:s hemsida

Flera aktörer på Arboga station

Stationshuset ägs av Sturestadens fastighets AB. Vid felanmälan gällande trasig belysning, nedskräpning eller klotter i stationshuset, ring 0589-158 00. Trafikverket äger och ansvarar bland annat för städning och skötsel av spår, perronger, väderskydd, gångtunnel, trappor och hissar. Vid felanmälan, kontakta Trafikverkets förvaltare på telefonnummer 020-333 500. Felanmälan gällande service på järnvägsstationerna kan göras dygnet runt.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer