Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se
Yh utbildningar

Yrkeshögskolan 

Yrkeshögskoleutbildning är en utbildningsform på eftergymnasial nivå som kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats, inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft. Utbildningen avser att leda till jobb direkt efter examen.

Logga Yrkeshögskolan

Hos oss kan du läsa:

Nästa start är 23 augusti 2021.

Utbildningen är på 2 år och omfattar heltidsstudier (400 Yh-poäng)


Nästa start är 23 augusti 2021.

Utbildningen är på 2 år och omfattar heltidsstudier (420 Yh-poäng)


Nästa start är 23 augusti 2021.

Utbildningen är på 2 år och omfattar heltidsstudier (400 Yh-poäng)


Nästa start är 23 augusti 2021.

Utbildningen är på 1 år och omfattar heltidsstudier (200 Yh-poäng)


Nästa start 23 augusti 2021
Utbildningen är på 75% studietakt (ca 1½ år) på distans.

(200 Yh-poäng)Utbildningarna är avgiftsfria och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningarnas längd varierar från en termin till två år.Arboga får flera nya yrkeshögskoleutbildningar inom teknik och vård och omsorg

Nu har Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnat besked om vilka nya yrkeshögskoleutbildningar som landets YH-anordnare har beviljats med start hösten 2021. Vuxenutbildningen i Arboga blev tilldelad tre nya utbildningar och kommer tillsammans med tidigare års tilldelning att starta fem olika utbildningar.


- Vi är fantastiskt glada över det fortsatta förtroendet som Myndigheten för Yrkeshögskolan ger oss, säger biträdande rektor Carina Bolmefalk Edström. Det här är utbildningar till yrkesroller som är kraftigt efterfrågade på arbetsmarknaden och vi är väldigt stolta över dem. Det är extra roligt att vi startar systemingenjörsutbildningen som vi har tagit fram i samarbete med SAAB och Försvarsmakten i Arboga.

Vuxenutbildningen i Arboga kommer att erbjuda tre tekniska utbildningar; elkraftingenjör, underhållsingenjör och systemingenjör. Två utbildningar startar inom vård och omsorg; stödpedagog och specialistundersköterska inom demens.


Studenter får kompetens som efterfrågas av näringslivet

- Nu ser vi fram emot att få starta upp våra utbildningar till hösten och därmed ge studenterna kompetens som efterfrågas av näringslivet, säger Carina Bolmefalk Edström.


Totalt inkom 1482 ansökningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan om att bedriva yrkeshögskoleutbildningar i landet. Myndigheten beviljade 484, varav 11 utbildningar i Västmanland och 3 i Arboga.
Högskolecentrum fick högt betyg när Myndigheten för Yrkeshögskolan kvalitetsgranskade Specialistundersköterska inom demens.

Myndigheten för Yrkeshögskolan gör varje år ca 200 kvalitetsgranskningar av YH-utbildningar. I år var vi en av de utvalda anordnarna med utbildningen Specialistundersköterska inom demens som startade hösten 2019.

Myndigheten granskar tolv kvalitetskriterier inom 4 områden i utbildningen; ledningsgruppsarbete, lärande, kvalitetsarbete och lärande i arbete (LIA). Stolta kan vi berätta att vi myndigheten bedömer att utbildningen i hög grad uppfyller myndighetens fastställda kvalitetskriterier och har hög kvalitet.


Vi är väldigt stolta!


Är du nyfiken på utbildningen specialistundersköterska inom demens kan du läsa mer HÄR.


Vill du veta mer om hur en kvalitetsgranskning går till kan du läsa om det HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer